Rocket Evoluzione R

2.120,002.150,00

Rocket Evoluzione R

SKU N/A Categorieën , Tag

Beschrijving

De Rocket Evoluzione R-serie bestaat uit 2 verschillende uitvoeringen. De meest bekende is de Giotto uitvoering met de herkenbare zijkanten in diamantvorm. De restyling is heel goed gelukt. Dezelfde machine, maar dan met vlakke zijwanden is de ‘Mozzafiato’ (adembenemend). Niets is minder waar. Met de voor Rocket zo herkenbare grote kraanknoppen krijg je een hele kloeke machine.

Die zijwanden op de Mozzafiato zijn op een zeer bijzondere manier geproduceerd waardoor er een zeer hoogwaardige RVS look wordt verkregen. De Evoluzione R modellen hebben de beschikking gekregen over een PID controller. Je kan dus nu ook op deze machines de temperatuur eenvoudig afstellen.

Evoluzione R

De professionele rotatiepomp* in de Evoluione R zoemt zachtjes het water door je fijngemalen espressokoffie. Dat water wordt verhit via een 1,8L warmtewisselaar (HEX; Heat Exchange) waarbij het water dat je gebruikt voor koffie, verhit wordt door het gekookte water in de boiler dat je gebruikt voor thee. De stoom die van dat gekookte water afkomt gebruik je om je melk op te stomen. Die boiler is uiteraard geïsoleerd om warmteverlies zoveel mogelijk te beperken.

Je kan zelf bepalen of je de machine gebruikt met de interne watertank (2,5L) of aansluit op de waterleiding. Je kan de lekbak zelfs aansluiten op de afvoer. Zo heb je een echt professionele set in huis. Vergeet overigens bij het aansluiten op de waterleiding niet een waterfiltersysteem aan te sluiten.

E61-groep
Een uitvinding van Ernesto Valente. Hij was directeur van de befaamde espresso-apparaten fabriek Faema. De E61 is een uit koper gegoten verchroomde groep die zo zwaar is dat hij een zeer constante temperatuur levert en een zeer fijne koffiemaling aankan. De E61-groep is bijzonder breed en de koffie wordt bevochtigd voordat het water door de koffie kan worden geperst. Hierdoor openen de poriën van de koffiekorrels zich en krijg je alle aroma’s in je kopje.De E61 geldt sinds zijn uitvinding als het absolute en enige systeem voor espressoliefhebbers. Heeft u in Italië espresso gedronken in een van de espressobars en wilt u dat thuis namaken? Dan is de E61 uw enige optie. Elke espressobar in Italië en elke zichzelf respecterende espressobar in Nederland werkt met de E61-groep. Het patent op de E61-groep is in de jaren ’90 verlopen en sindsdien storten vele merken zich op de productie van machines met deze techniek.* De rotatiepomp in de Rocket Evoluzione R machines en R58/60 is een compact model van de professionele, full-sized, rotatiepomp zoals deze in professionele apparatuur gebruikt wordt. Een rotatiepomp werkt als een watermolen.

Extra informatie

Type R Model

Giotto, Mozzafiato, Mozzafiato zwart

Merk

Rocket

Kleur

Zwart

Soort Machine

Halfautomaat

Doelgroep

Particulier

Serie

Rocket Evoluzione R

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Rocket Evoluzione R” te beoordelen