Rocket R58 V2 espressomachine

2.349,00

Rocket R58 V2 espressomachine

SKU RE791R1A11 Categorieën , Tags ,

Beschrijving

De Rocket R58 espressomachine is een professionele machine voor de thuisbarista. Met z’n dubbelwandige heetwater uitloop en stoompijp, stoere draaiknoppen en 2 aparte drukmeters is het een echte eyecatcher. Maar uiteraard is de E61-groep hét herkenningspunt voor liefhebbers.

Standaard uitgevoerd met een rotatiepomp (erg stil en zeer krachtig) en een keuzeschakelaar voor vaste wateraansluiting of gebruik van de 2,5L watertank.

De Rocket R58 is bijzonder omdat deze machine is uitgevoerd met 2 boilers. Eén van 0,6 liter voor koffie en één van 1,7 liter voor heet water en stoom. Beide boilers zijn goed geïsoleerd om warmteverlies te beperken. Tevens zijn beide boilers voorzien van electronische sensoren voor temperatuursbeheersing. De temperatuur kun je afzonderlijk per boiler instellen via een controller.  Hiermee kan je ook andere instellingen zoals de wateraansluiting programmeren.

De behuizing van de R58 is erg mooi afgewerkt en met de standaard RVS koppenrail en stoere RVS poten is het naast een fantastische espressomachine ook een schitterend design object. De kranen voor stoom en heet water (doorgekookt) zijn helemaal uitwendig gehouden, een duidelijke knipoog naar de Faema E61: moeder aller commerciële espressomachines. De portafilters zijn ten opzichte van andere merken en modellen van Rocket zwaarder en het Rocket logo ingestanst.

E61-groep
Een uitvinding van Ernesto Valente. Hij was directeur van de befaamde espresso-apparaten fabriek Faema. De E61 is een uit koper gegoten verchroomde groep die zo zwaar is dat hij een zeer constante temperatuur levert en een zeer fijne koffiemaling aankan. De E61-groep is bijzonder breed en de koffie wordt bevochtigd voordat het water door de koffie kan worden geperst. Hierdoor openen de poriën van de koffiekorrels zich en krijg je alle aroma’s in je kopje.De E61 geldt sinds zijn uitvinding als het absolute en enige systeem voor espressoliefhebbers.

Heeft u in Italië espresso gedronken in een van de espressobars en wilt u dat thuis namaken? Dan is de E61 uw enige optie. Elke espressobar in Italië en elke zichzelf respecterende espressobar in Nederland werkt met de E61-groep. Het patent op de E61-groep is in de jaren ’90 verlopen en sindsdien storten vele merken zich op de productie van machines met deze techniek.

Extra informatie

Merk

Rocket

Soort Machine

Halfautomaat

Kleur

Chroom, RVS

Doelgroep

Particulier

Serie

Rocket R58

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Rocket R58 V2 espressomachine” te beoordelen