JURA X10 Platina

MKB geschikt

3.400,00

Uitverkocht

Misschien ook iets voor u...

JURA X10 Platina

Categorieën , Tags , , ,

Beschrijving

De nieuwe JURA X10 is een doorontwikkeling op de JURA X8 die sinds 2017 op de markt is. De X10 beschikt over een touchscreen voor nog eenvoudigere bediening. Verder is alles bij hetzelfde gebleven.

Met de komst van de JURA X10 bestaat de JURA X-serie uit 3 machines:

  • JURA X6 voor zwarte koffie variaties
  • JURA X8 met drukknoppen en melkvariaties
  • JURA X10 met touchscreen en melkvariaties

Die eerste 2 bestaan al een tijdje en hebben hun plekje in de koffiemarkt wel verovert. Dat was best lastig want ze vervingen de succesvolle JURA Impressa Xs-serie die zo’n 25 jaar in het assortiment is geweest.

MKB

De JURA X-serie is bedoeld voor mkb (ca. 15 tot 20 gebruikers) op een locatie waar geen vaste wateraansluiting tot de mogelijkheden behoort. Dan maak je dus gebruik van het uitneembare interne waterreservoir van 5 liter (ca. 40 kopjes normale koffie). Dan kan je met de voorgestelde gebruikersgroep dus een hele dag met de machine doen zonder iets te hoeven vullen op legen. We hebben het dan over de praktische capaciteit van de machine. Technisch gezien is de machine tot meer dan het dubbele in staat.

Je kan de machine dus overal gebruiken waar een 230V aansluiting beschikbaar is. Dat maakt hem ook bruikbaar voor vergaderingen of op beurzen en evenementen.

Als de machine een permanente plaats krijgt is ze uit te voeren met een residudoorvoer en een afvoer op de lekbak. Dan hoef je alleen nog bonen en water te vullen. Onder de machine zet je dan een grote afvalcontainer voor de gebruikte koffieproppen die de machine na gebruik uitwerpt. Het water dat normaal wordt opgevangen in de lekbak loopt direct in de afvoer.

De JURA X-serie is niet op de vaste waterleiding aan te sluiten. Ooit was er een water bijvulsysteem beschikbaar, maar die hebben ze bij JURA (omwille van de JURA Giga-serie) geschrapt uit het assortiment.

TECHNIEK

De machine beschikt over 1 pomp, 2 verwarmingselementen en 2 multiventielen. Normaal werd de werking van een 2e multiventiel gedaan door een ingewikkeld en kostbaar stelsel van magneetventielen in bijvoorbeeld de JURA Giga X9, maar vanaf de JURA Z8 gebruiken ze nu ook in de X10 een 2e automatisch keramiekventiel. Een multiventiel (of automatisch keramiekventiel) is een zegen in gebruik en tijdens een onderhoudsbeurt. Het scheelt enorm in het aantal koppelingen, o-ringen en elektrische aansluitingen. Als gebruiker hoor je de multiventielen zachtjes zoemen wanneer je een product kiest.

Verder heeft de JURA X-serie alle nieuwe technieken aan boord die JURA sinds 2015 met veel succes toepast. Zaken zoals Pulse Extraction Process (P.E.P.) voor een optimale espressobereiding, Vacuüm Clean zetgroep om de zuiverste koffie te maken en de Aroma+ molen van de 3e generatie die voor elk kopje de koffiebonen vers maalt.

Extra informatie

Merk

Jura

Soort Machine

Volautomaat

Kleur

Platina

Doelgroep

Zakelijk

Serie

Jura X-Serie

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “JURA X10 Platina” te beoordelen