Jura Ontkalken

Heeft u vragen over het ontkalken van uw Jura koffiemachine?

Uw Jura koffiemachine ontkalken

Wij vertellen u graag hoe u zelf uw koffiemachine kunt ontkalken. Uw Jura ontkalken is belangrijk maar waarom? Door kalk in water kan uw machine verkalken en de koffie een bittere smaak geven. Ook kan kalk op langer termijn lekkage veroorzaken aan uw koffiemachine. Om dit te voorkomen is het belangrijk om het ontkalkingsprogramma op tijd uit te voeren.

Let op: Waarschuwing!

Lees altijd eerst de gebruiksaanwijzing van uw machine. De manier waarop u de machine kunt ontkalken is afhankelijk van het model. En de producten die u gebruikt voor het ontkalken van de machine zijn agressief. Lees dus ook goed de aanwijzingen en waarschuwingen op de verpakking.

Uitleg ontkalken van uw Jura koffiemachine

Uw Jura geeft het vanzelf aan: “apparaat ontkalken”.
Wanneer deze melding in uw scherm verschijnt is het verstandig om het apparaat te ontkalken. Dit hoeft u niet meteen te doen, uw apparaat is nog steeds functioneel. Misschien wilt u nog een paar koppen koffie drinken en komt het even niet uit. Wacht er niet te lang mee want kalk brengt schade aan uw koffiemachine.

Gebruikt u een waterfilter? Het waterfilter moet worden verwijderd uit het waterreservoir. Vul het waterreservoir met 500ml water en voeg daar 3 ontkalkingstabletten aan toe.
Het oplossen van de tabletten duurt ongeveer 5 minuten.

We gaan nu het programma starten. De machine vraagt om een bevestiging van de start van het ontkalkingsprogramma en het gebruik van originele Jura producten. Wanner u deze vragen heeft beantwoord vraagt de machine om het programma te starten. Druk op start.

Belangrijk

De volgende stappen zijn belangrijk om uit te voeren zoals ze op het display verschijnen.
Melding: “Residubak legen”. Leeg de lekbak en gooi de gebruikte koffie weg. Wanneer dit niet gebeurd kan de lekbak overstromen tijdens het programma.
Plaats de residubak.
Melding: “Ontkalkingsmiddel in waterreservoir” U heeft de tabletten al opgelost in de watertank. U kunt de watertank nu plaatsen. Plaats onder de koffie- en wateruitloop een bakje om het water op te vangen. Het programma start. Volg nu de stappen op het display.

De machine vraagt na ongeveer 30 minuten om de residubak te legen. Leeg de bak en plaats hem terug. De machine geeft nu aan om het waterreservoir te vullen. Verwijder het waterreservoir en spoel deze om. In de laatste stap van het ontkalkingsprogramma spoelt de machine. Het is dan fijn als er vers water zonder onkalkingsmiddel word gebruikt. Zo voorkomt u een nare smaak na het programma.
De machine spoelt en geeft aan wanneer het programma is afgerond.

Jura ontkalken video's

Jura ontkalkingsmiddel kopen

Wat heeft u nodig?
Om uw Jura koffiemachine te ontkalken heeft u ontkalkingsmiddel nodig. Let op: gebruik voor het ontkalken van uw koffiemachine het juiste product. Dus geen schoonmaakazijn oid. 
Wij gebruiken zelf altijd de ontkalker van Solute. 
Uw voordelen: Werkt makkelijk en u betaald niet teveel.

Wat heeft u nodig?
Om uw Jura koffiemachine te ontkalken adviseren wij om de originele Jura ontkalkingstabletten of Solute ontkalker (vloeibaar) te gebruiken. Deze zijn te verkrijgen in onze webshop.

Hoelang duurt het ontkalken van uw koffiemachine?

45 minuten

Zelf uw koffiemachine ontkalken?  
Bekijk hier onze reinigingsmiddelen

Heeft u nog vragen?

Neem gerust contact met ons op.

Jura onderhoud en reparatie. bij De Jong Koffie
Jura ontkalkingstabletten

Jura Filters en Tabletten