Jura Zetgroep Reviseren

Onderdeel: Zetgroep

U kunt uw Jura zetgroep laten reviseren bij De Jong Koffie. 

De zetgroep is het onderdeel in uw koffiemachine waar de gemalen koffie invalt. Vervolgens word de gemalen koffie geperst tot een koffiekoekje. Het water stroomt er onder druk doorheen. Daarna komt de koffie in uw kopje. 

Omdat er constant gemalen koffie en water door de zetgroep heen gaat, wordt dit onderdeel natuurlijk vies. U kunt zelf de zetgroep reinigen door het reinigingsprogramma op uw Jura uit te voeren. Echter is dit na verloop van tijd niet meer genoeg om de zetgroep schoon te houden. Wij reviseren de zetgroep vaak binnen 1 dag. 
Bekijk de tarieven voor onderhoud en jura zetgroep reviseren.

jura onderhoud en reparatie - Jura zetgroep reviseren

Uw voordelen

Wij halen de zetgroep voor u uit elkaar en maken al de onderdelen schoon. Vervolgens checken wij de zetgroep op schade. Wanneer de zetgroep schadevrij is word de zetgroep weer in elkaar gezet. Dit doen wij met nieuwe rubbers. Dit gebeurd ook met het drainageventiel. Bij te veel slijtage van het drainageventiel vervangen wij deze. De zetgroep word ingevet zodat alles weer soepel loopt en u kunt weer genieten van een heerlijk kopje koffie.

Uw Jura zetgroep reviseren?

Laat uw Jura zetgroep reviseren bij De Jong Koffie: jura onderhoud

Volg ons op Facebook en Instagram

Jura Error 8

Uw Jura koffiemachine geeft een error 8 melding. In de meeste gevallen gaat het hier om de zetgroep van uw machine. De zetgroep draait stroef en loopt daarna vast. Of u hoort een ratelend geluid, de aandrijf motor draait over het tandwiel heen. Onze service: Jura zetgroep reviseren verhelpt vaak error 8.

Neem contact met ons op voor advies en reparatie.

Een ERROR 8 kan verschillende oorzaken hebben. Hieronder hebben wij een paar voorbeelden voor u.

1. De zetgroep draait stroef en blijft daarna stilstaan.

U kunt proberen om de koffiemachine te herstarten. Haal de stekker uit het stopcontact en start de machine opnieuw. Het kan zo zijn dat de machine hierna weer goed functioneert maar dit is ook een teken dat de zetgroep vies is.

2. Zorg dat de residubak of lade goed is geplaatst.

Neem de lade uit en plaats deze terug zonder de residubak. Haal de stekker uit het stopcontact en wacht een aantal minuten voordat u deze weer terugplaatst. Steek de stekker opnieuw in het stopcontact en plaats vervolgens de residubak terug. Wanneer dit niet lukt dient de Jura machine nagekeken te worden. Waarschijnlijk is de machine dan toe aan een onderhoudsbeurt.

3. De zetgroep draait normaal, de tresterschaufel loopt vast op de residubak

Plaats de residubak opnieuw of haal deze uit de lade en steek de stekker van de Jura koffiemachine opnieuw in het stopcontact. 

4. De zetgroep draait niet, maar je hoort de aandrijfmotor wel draaien.

Een tandwiel van de aandrijfmotor is afgebroken en dient vervangen te worden. Neem contact met ons op .

5. De zetgroep draait niet en je hoort een klikkend geluid.

In dit geval is waarschijnlijk de transformator of voedingsprint defect is. 

Onderhoud, Reparatie of Advies nodig?

Stuur ons een bericht of bel direct: 035 303 1375