Jura Onderhoud en Reparatie

Onderhoud en reparatie voor uw jura koffiemachine

Preventief onderhoud voorkomt reparaties

Uw Jura koffiemachine heeft met regelmaat onderhoud nodig. Het reinigingsprogramma en ontkalkingsprogramma voert u zelf uit en soms is het handig om een waterfilter te gebruiken. Maar toch blijft de machine niet volledig schoon. Na verloop van tijd heeft uw koffiezetapparaat een onderhoudsbeurt nodig. Koffieresten tasten de zetgroep en de smaak van de koffie aan.
Diverse onderdelen in uw koffiemachine zullen slijtage ondergaan. Denk hierbij aan uitgedroogde o-ringen, drukventielen, versleten maalschijven. Kalk in koffiemachines is vaak de boosdoener, kalk veroorzaakt uiteindelijk defecten en lekkages.

Voorkom reparaties door preventief onderhoud uit te laten voeren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Direct een afspraak maken? Bel: 035 303 1375

Klein onderhoud

Jura onderhoud zetgroep reviseren
229 Incl. Btw.
 • Jura zetgroep reviseren
 • Nieuwe O-ringen
 • Drainageventiel reviseren
 • Koffiemolen reinigen
 • Intern reinigen

Groot onderhoud

Jura groot onderhoud - Meest gekozen!
289 Incl. Btw.
 • Zetgroep reviseren
 • Nieuw drainageventiel
 • Nieuwe O-ringen
 • Koffiemolen reinigen en afstellen
 • Koffieuitloop reinigen
 • Intern en extern reinigen
 • Oppoetsen koffiemachine
 • Ontkalkingsprogramma
 • Reinigingsprogramma

Premium onderhoud

Met nieuwe koffiemolen
399 Incl. Btw.
 • Zetgroep reviseren
 • Nieuw drainageventiel
 • Nieuwe O-ringen
 • Nieuwe Koffiemolen (twv. €190,-)
 • Koffiemolen afstellen
 • Koffieuitloop reinigen
 • Intern en extern reinigen
 • Oppoetsen koffiemachine
 • Ontkalkingsprogramma
 • Reinigingsprogramma

Onze reviews

De Jong Koffie gaat voor tevreden klanten.

Uitstekend
Gebaseerd op 342 recensies
Esther Smink
Esther Smink
04/09/2023
Een fijn bedrijf , en snelle vakkundige service !
Michiel
Michiel
29/08/2023
Ik kan De Jong koffie zeker aanbevelen! Afgelopen week hebben we een nieuwe Nivona espressomachine gekocht bij De Jong in Soest. Hiervoor hadden we een JURA C5 Impresa. Die was aan zijn eind. Repareren was nog mogelijk, maar het advies was om na 13 jaar toch verder te gaan kijken. We zijn erg goed geadviseerd over de mogelijkheden. Ter plekke besloten om een Nivona te kopen. We genieten enorm van het apparaat. Ik kende Nivon nog niet, maar het bevalt erg goed. En het ziet er ook strak uit.
Kasper Koster
Kasper Koster
23/08/2023
Goede snelle service met verstand van zaken. En overzichtelijke showroom.
Remco Mascle
Remco Mascle
18/08/2023
Ik ben zeer klantvriendelijk en deskundig geholpen bij een storing van onze Jura. Van harte aanbevolen!
Jan Soest
Jan Soest
18/08/2023
De Jong koffie heeft het bij het goede eind. Goed advies, en razendsnelle levering - ik heb mn nieuwe Nivona 795 zelf opgehaald binnen 12u na bestellen via de website. Ook voor onderhoud en service kan je bij De Jong terecht (official Nivona dealer). Ook meer dan prettig. En als je een refurbished tweede hands machine zoekt (Jura/ Nivona) dan ben ook bij De Jong aan het juiste adres.
Jan Oechies
Jan Oechies
14/08/2023
Wij en onze gasten drinken al vele jaren, met smaak en genoegen, koffie uit ons Jura koffie machine. Voor de tweede keer in de achterliggende vele jaren heeft de Jong koffie onze machine een onderhouds - en controle beurt gegeven. We konden onze Jura meteen brengen en binnen 24 uur was de klus geklaard. Helaas zat er een weekend tussen. Wij hebben dit weekend nauwelijks koffie thuis gedronken. Vanmorgen hebben wij onze Jura opgehaald. Keurig binnen de offerteprijs gebleven en voorzien van een paar goede gebruiksadviezen genieten wij weer van een kopje koffie uit onze schoongemaakte en gecontroleerde Jura. Bij leven en welzijn brengen wij onze Jura de volgende keer weer naar Soest.
Casper Staat
Casper Staat
14/08/2023
Een Error 2 melding bij mijn Jura E6 is binnen een half uur verholpen. Dit wordt ook mijn adres voor als het apparaat aan regulier onderhoud toe is. Top!
Dave Brons
Dave Brons
12/08/2023
Nieuwe Nivona koffiemachine gekocht, deskundig en enthousiast geholpen. Is overigens een hele fijne machine, eenvoudige bediening, en smaakvolle koffie

Veel voorkomende problemen:

Melding "bonen vullen" blijft staan.

Wanneer de melding “bonen vullen” blijft weergeven. Dan komt er niet genoeg koffie in de zetgroep. De molen maalt niet genoeg koffie, dit kan komen door een vieze molen of een te fijne afstelling van de molen.

Koffie komt (soms) in de lekbak.

Wanneer de koffie niet altijd of helemaal niet meer uit de koffie uitloop komt. Dan is er een defect in het drainageventiel van de zetgroep. Neem contact met ons op voor reparatie.

De lekbak wilt niet meer terug in de koffiemachine.

Wanneer de lekbak niet meer in de machine kan. Dan staat de zetgroep in een verkeerde stand. U kunt dit soms zelf oplossen. Haal de residubak (bakje waar de koffieprut invalt) eruit en plaats alleen de lekbak in de machine. De zetgroep komt weer in de goede stand en u kunt het bakje weer terug plaatsen. Mocht dit niet werken neem dan contact met ons op.

Melding "systeem vullen" blijft staan.

In dit geval meet de koffiemachine niet meer dat er water doorloopt. Hiervoor dient de machine gerepareerd te worden. Neem contact met ons op.

Ratelend geluid vanuit uw Jura koffiemachine.

Wanneer u een ratelend geluid hoort, dan draaien de tandwielen van de zetgroep en de aandrijfmotor over elkaar. Hierna kan de machine een Error 8 weergeven. Neem contact met ons op.

Koffie is niet meer heet.

Met een nieuw thermoblok kan dit worden opgelost. Het oude thermoblok is verkalkt en verwarmt het water niet meer genoeg. Neem contact met ons op voor reparatie.

Jura errors en foutmeldingen.

Jura onderdelen

Wij maken uitsluitend gebruik van originele Jura onderdelen.

Onderhoud, Reparatie of Advies nodig?

Stuur ons een bericht of bel direct: 035 303 1375

Veel gestelde vragen

Veel voorkomende problemen en vragen.

Jura Error 8

Uw Jura koffiemachine geeft een error 8 melding. In de meeste gevallen gaat het hier om de zetgroep van uw machine. De zetgroep draait stroef en loopt daarna vast. Of u hoort een ratelend geluid, de aandrijf motor draait over het tandwiel heen. Onze service: Jura zetgroep reviseren verhelpt vaak error 8.
Neem contact met ons op voor advies.

Koffie smaakt bitter

Uw koffie smaakt bitter. Wat is hiervan de oorzaak? Dit kan komen door een te fijne maalstand. Draai de maalstand groffer. Dit kan ook komen door verkeerde temperatuur van het water. Programmeer de temperatuur lager in het menu. Werkt dit niet? Neem dan contact met ons op.

Jura Error 1 t/m 5

Uw Jura koffiemachine geeft een error 1 t/m 5 melding. Deze foutmelding heeft te maken met de temperatuur sensor. Dit kan voorkomen als de koffiemachine in een te koude ruimte heeft gestaan, bijvoorbeeld een opslag. Als dit het geval is laat dan de koffiemachine op kamertemperatuur komen. Is dit niet het geval dan kunt u dit proberen: Zet de machine uit en haal de stekker eruit.  Wacht 5 minuten en zet de machine weer aan. Blijft het probleem? Neem dan contact met ons op voor reparatie.

Locaties

Iedereen is uiteraard welkom bij De Jong Koffie voor een servicebeurt aan uw koffiemachine. Wij ontvangen vooral klanten voor Jura reparatie en/of onderhoud uit Soest, Baarn, Amersfoort, Hilversum, Utrecht, Zeist, Leusden, Nijkerk, Laren, Blaricum, Huizen, Naarden, Soesterberg, Bilthoven, Ede, Bunschoten en Eemnes. Wij bieden ook een haal en breng service. Vraag naar de mogelijkheden.
U bent van harte welkom bij De Jong Koffie in Soest.

Jura onderhoud en reparatie bij De Jong Koffie

Bij De Jong Koffie vinden wij onze service heel belangrijk. Onderhoud en reparatie voor uw koffiemachine is erg belangrijk, maar waarom?
Door dagelijks gebruik van uw machine kan het apparaat behoorlijk vies worden. Kalk in het water kan uw machine verkalken. Hierdoor kan de smaak van uw koffie bitter worden en schade veroorzaken op langer termijn. Kalk veroorzaakt op langer termijn in de meeste gevallen lekkage. De rubbers (o-ringen) slijten of drogen uit. 
Daarom is het belangrijk om uw koffiemachine goed te laten onderhouden. Hiermee kunt u de genoemde problemen voorkomen. 
Wij zijn gespecialiseerd in het onderhoud en reparatie van uw koffiemachine. Elke (Jura) koffiemachine heeft onderhoud nodig. U kunt regelmatig het reinigingsprogramma uitvoeren en ontkalken. Hiermee verlengt u de levensduur van uw koffiemachine aanzienlijk. 
Heeft uw koffiemachine een servicebeurt nodig? Wanneer uw koffie niet meer smaakt zoals u gewend bent. Als u problemen heeft met het koffiezetten door een defect. Of als u twijfelt aan de werking van uw machine. Dan heeft uw koffiemachine meestal onderhoud of reparatie nodig. Neem contact met ons op voor meer informatie. Wij ontvangen klanten voor jura onderhoud en reparatie vanuit Soest, Baarn, Amersfoort, Hilversum, Utrecht, Zeist, Leusden, Nijkerk, Laren, Blaricum, Huizen, Naarden, Soesterberg, Bilthoven, Bunschoten en Eemnes.
Jura onderhoud bij De Jong Koffie, uw specialist in koffiemachines.