Jura Onderhoud en Reparatie

Jura onderhoud en reparatie

Uw koffiemachine kan door gebruik erg vies worden. Koffieresten in uw machine kunnen op langere termijn de smaak van uw koffie aantasten. Door kalk in water kan uw machine verkalken en de koffie een bittere smaak geven.
Buiten de smaak van uw koffie om, kan het ook schade aan de machine brengen. Dit kunt u gelukkig voorkomen door de machine goed te onderhouden. Wanneer een machine erg vies wordt, kan bijvoorbeeld de zetgroep vastlopen en kapot gaan. Voorkom reparatie met een onderhoudsbeurt.

Wij zijn gespecialiseerd in Jura onderhoud en reparatie. Geeft uw Jura koffiemachine een error? Is de koffie niet meer lekker? Lekt de machine? Komt er geen koffie meer uit de koffie uitloop? Neem contact met ons op en maak een afspraak. 

Onderhoud en reparatie voor uw jura koffiemachine volautomaat

Zetgroep

Jura onderhoud zetgroep reviseren
79 Incl. Btw.
 • Jura zetgroep schoonmaken
 • Drainageventiel gereviseerd
 • Jura zetgroep gereviseerd

Basis

Jura koffiemachine basis onderhoud
179 Incl. Btw.
 • Zetgroep gereviseerd
 • Drainageventiel gereviseerd
 • Intern en extern gereinigd
 • Maalwerk schoon en afgesteld
 • Nieuwe O-ringen

Compleet

Jura koffiemachine compleet onderhoud
€249
229 Incl. Btw.
 • Nieuwe Maalschijven
 • Nieuw drainageventiel
 • Zetgroep gereviseerd
 • Bonenmaler gereinigd
 • Intern en extern gereinigd
 • Ontkalkt en gereinigd*
 • Nieuwe O-ringen
 • Excl. extra onderdelen
Meest gekozen

*Uw Jura koffiemachine word bij ons ontkalkt (programma) en gereinigd (programma) wanneer uw machine hierom vraagt.

Reviews

Veel voorkomende problemen:

Melding "bonen vullen" blijft staan.

Wanneer de melding “bonen vullen” blijft weergeven. Dan komt er niet genoeg koffie in de zetgroep. De molen maalt niet genoeg koffie, dit kan komen door een vieze molen of een te fijne afstelling van de molen.

Koffie komt (soms) in de lekbak.

Wanneer de koffie niet altijd of helemaal niet meer uit de koffie uitloop komt. Dan is er een defect in het drainageventiel van de zetgroep. Neem contact met ons op voor reparatie.

De lekbak wilt niet meer terug in de koffiemachine.

Wanneer de lekbak niet meer in de machine kan. Dan staat de zetgroep in een verkeerde stand. U kunt dit soms zelf oplossen. Haal de residubak (bakje waar de koffieprut invalt.) eruit en plaats alleen de lekbak in de machine. De zetgroep komt weer in de goede stand en u kunt het bakje weer terug plaatsen. Mocht dit niet werken neem dan contact met ons op.

Melding "systeem vullen" blijft staan.

In dit geval meet de koffiemachine niet meer dat er water doorloopt. Hiervoor dient de machine gerepareerd te worden. Neem contact met ons op.

Ratelend geluid vanuit uw Jura koffiemachine.

Wanneer u een ratelend geluid hoort, dan draaien de tandwielen van de zetgroep en de aandrijfmotor over elkaar. Hierna kan de machine een Error 8 weergeven. Neem contact met ons op.

Koffie is niet meer heet.

Met een nieuw thermoblok kan dit worden opgelost. Het oude thermoblok is verkalkt en verwarmt het water niet meer genoeg. Neem contact met ons op voor reparatie.

Zelf uw koffiemachine onderhouden.

Onderdelen

Jura Maalschijven

Wij maken uitsluitend gebruik van originele Jura onderdelen.

Onderhoud, Reparatie of Advies nodig?

Stuur ons een bericht of bel direct: +316 212 363 67

Veel gestelde vragen

En onze antwoorden.

Jura Error 8

Uw Jura koffiemachine geeft een error 8 melding. In de meeste gevallen gaat het hier om de zetgroep van uw machine. De zetgroep draait stroef en loopt daarna vast. Of u hoort een ratelend geluid, de aandrijf motor draait over het tandwiel heen. Onze service: Jura zetgroep reviseren verhelpt vaak error 8.
Neem contact met ons op voor advies.

Koffie smaakt bitter

Uw koffie smaakt bitter. Wat is hiervan de oorzaak? Dit kan komen door een te fijne maalstand. Draai de maalstand groffer. Dit kan ook komen door verkeerde temperatuur van het water. Programmeer de temperatuur lager in het menu. Werkt dit niet? Neem dan contact met ons op.

Jura Error 1 t/m 6

Uw Jura koffiemachine geeft een error 1 t/m 6 melding. Deze foutmelding heeft te maken met de temperatuur sensor. Dit kan voorkomen als de koffiemachine in een te koude ruimte heeft gestaan, bijvoorbeeld een opslag. Als dit het geval is laat dan de koffiemachine op kamertemperatuur komen. Is dit niet het geval dan kunt u dit proberen: Zet de machine uit en haal de stekker eruit.  Wacht 5 minuten en zet de machine weer aan. Blijft het probleem? Neem dan contact met ons op voor reparatie.

Locaties

Iedereen is uiteraard welkom bij De Jong Koffie voor een servicebeurt aan uw koffiemachine. Wij ontvangen vooral klanten voor Jura reparatie en/of onderhoud uit Soest, Baarn, Amersfoort, Hilversum, Utrecht, Zeist, Leusden, Nijkerk, Laren, Blaricum, Huizen, Naarden, Soesterberg, Bilthoven, Bunschoten en Eemnes.
U bent van harte welkom bij De Jong Koffie in Soest.

Jura onderhoud en reparatie bij De Jong Koffie

Bij De Jong Koffie vinden wij onze service heel belangrijk. Onderhoud en reparatie voor uw koffiemachine is erg belangrijk, maar waarom?
Door dagelijks gebruik van uw machine kan het apparaat behoorlijk vies worden. Het kalk in het water kan uw machine verkalken. Hierdoor kan de smaak van uw koffie bitter worden en schade veroorzaken op langer termijn. Kalk veroorzaakt op langer termijn in de meeste gevallen lekkage. De rubbers (o-ringen) slijten of drogen uit. 
Daarom is het belangrijk om uw koffiemachine goed te laten onderhouden. Hiermee kunt u de genoemde problemen voorkomen. 
Wij zijn gespecialiseerd in het onderhoud en reparatie van uw koffiemachine. Elke (Jura) koffiemachine heeft onderhoud nodig. U kunt regelmatig het reinigingsprogramma uitvoeren en ontkalken. Hiermee verlengt u de levensduur van uw koffiemachine aanzienlijk. 
Heeft uw koffiemachine een servicebeurt nodig? Wanneer uw koffie niet meer smaakt zoals u gewend bent. Als u problemen heeft met het koffiezetten door een defect. Of als u twijfelt aan de werking van uw machine. Dan heeft uw koffiemachine meestal onderhoud of reparatie nodig. Neem contact met ons op voor meer informatie.
Jura onderhoud bij De Jong Koffie, uw koffiespecialist. 

Zetgroep voor error 8 reparatie
jura onderhoud en reparatie - Jura zetgroep reviseren
Jura onderhoud en reparatie - jura koffie uitloop
Onderhoud en reparatie voor uw jura koffiemachine volautomaat
Jura onderhoud en reparatie - jura waterverdeler
Jura onderhoud en reparatie - jura warmtewisselaar vervangen