Jura Onderhoud en Reparatie

Onderhoud en reparatie voor uw jura koffiemachine

Preventief onderhoud voorkomt reparaties

Uw Jura koffiemachine heeft met regelmaat onderhoud nodig. Het reinigingsprogramma en ontkalkingsprogramma voert u zelf uit en soms is het handig om een waterfilter te gebruiken. Maar toch blijft de machine niet volledig schoon. Na verloop van tijd heeft uw koffiezetapparaat een onderhoudsbeurt nodig. Koffieresten tasten de zetgroep en de smaak van de koffie aan.
Diverse onderdelen in uw koffiemachine zullen slijtage ondergaan. Denk hierbij aan uitgedroogde o-ringen, drukventielen, versleten maalschijven. Kalk in koffiemachines is vaak de boosdoener, kalk veroorzaakt uiteindelijk defecten en lekkages.

Voorkom reparaties door preventief onderhoud uit te laten voeren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Direct een afspraak maken? Bel: 035 303 1375

Zetgroep onderhoud

Jura onderhoud zetgroep reviseren
149 Incl. Btw.
 • Jura zetgroep reviseren
 • Nieuw drainageventiel
 • Nieuwe O-ringen
 • Intern reinigen

Basis onderhoud

Jura basis onderhoud - Meest gekozen!
289 Incl. Btw.
 • Zetgroep reviseren
 • Nieuw drainageventiel
 • Nieuwe O-ringen
 • Koffiemolen reinigen en afstellen
 • Koffieuitloop reinigen
 • Intern en extern reinigen
 • Oppoetsen koffiemachine
 • Ontkalkingsprogramma
 • Reinigingsprogramma

Premium onderhoud

Met nieuwe maalschijven
359 Incl. Btw.
 • Zetgroep reviseren
 • Nieuw drainageventiel
 • Nieuwe O-ringen
 • Nieuwe maalschijven
 • Koffiemolen afstellen
 • Koffieuitloop reinigen
 • Intern en extern reinigen
 • Oppoetsen koffiemachine
 • Ontkalkingsprogramma
 • Reinigingsprogramma

Onze reviews

De Jong Koffie gaat voor tevreden klanten.

Uitstekend
Gebaseerd op 385 recensies
Ineke Jonkman
Ineke Jonkman
24/02/2024
Goede service, goede uitleg. Hele vriendelijke mensen
hans x
hans x
16/02/2024
We hebben een Jura E8 na 17.000 kopjes gebruikt te hebben weggebracht voor reparatie en een onderhoudsbeurt. We kregen de machine alweer na 2 werkdagen als nieuw en gerepareerd retour . Dit alles na volle tevredenheid !
Herman Bremmer
Herman Bremmer
13/02/2024
Heel goed geholpen na de schrik over mijn koffiemachine. Bleek een boel mis te zijn. Alles is nu weer Oke. Nogmaals dank. Ik raad iedereen dit bedrijf aan.
Edwin van de Rafelaar
Edwin van de Rafelaar
08/02/2024
Onze Jura koffiemachine gebracht voor een onderhoudsbeurt. Het apparaat werkt weer perfect en kunnen we genieten van heerlijke koffie. Ook nog eens een doos koffiebonen Espresso Intenso meegenomen. Echt lekkere koffie!
C Wals
C Wals
08/02/2024
Machine doet het weer prima, zeer blij mee. Vriendelijke mensen en zeer deskundige service. Fijn bedrijf!!! Hier blijf ik zeker komen!
demi lindeboom
demi lindeboom
07/02/2024
Vriendelijke en snelle service en ook nog eens de lekkerste koffie die ik in soest heb gedronken!
Sonja Wolf
Sonja Wolf
07/02/2024
Nooit geen klachten over de koffie van De Jong Koffie, welke smaak je ook neemt. Trots op onze sponsor die zorgt voor ons bakkie. We raden het ook iedereen aan, die vragen wat voor koffie het is.
Robert Dieltjes
Robert Dieltjes
07/02/2024
Snelle levering. Had het proefpakket besteld. Erg lekkere koffie!
Jord Mulder
Jord Mulder
07/02/2024
De Jong Koffie heeft goede, erg persoonlijke service. Ben geen fijnproever, maar vond de koffie ook erg lekker!

Veel voorkomende problemen:

Melding "bonen vullen" blijft staan.

Wanneer de melding “bonen vullen” blijft weergeven. Dan komt er niet genoeg koffie in de zetgroep. De molen maalt niet genoeg koffie, dit kan komen door een vieze molen of een te fijne afstelling van de molen.

Koffie komt (soms) in de lekbak.

Wanneer de koffie niet altijd of helemaal niet meer uit de koffie uitloop komt. Dan is er een defect in het drainageventiel van de zetgroep. Neem contact met ons op voor reparatie.

De lekbak wilt niet meer terug in de koffiemachine.

Wanneer de lekbak niet meer in de machine kan. Dan staat de zetgroep in een verkeerde stand. U kunt dit soms zelf oplossen. Haal de residubak (bakje waar de koffieprut invalt) eruit en plaats alleen de lekbak in de machine. De zetgroep komt weer in de goede stand en u kunt het bakje weer terug plaatsen. Mocht dit niet werken neem dan contact met ons op.

Melding "systeem vullen" blijft staan.

In dit geval meet de koffiemachine niet meer dat er water doorloopt. Hiervoor dient de machine gerepareerd te worden. Neem contact met ons op.

Ratelend geluid vanuit uw Jura koffiemachine.

Wanneer u een ratelend geluid hoort, dan draaien de tandwielen van de zetgroep en de aandrijfmotor over elkaar. Hierna kan de machine een Error 8 weergeven. Neem contact met ons op.

Koffie is niet meer heet.

Met een nieuw thermoblok kan dit worden opgelost. Het oude thermoblok is verkalkt en verwarmt het water niet meer genoeg. Neem contact met ons op voor reparatie.

Jura errors en foutmeldingen.

Jura onderdelen

Wij maken uitsluitend gebruik van originele Jura onderdelen.

Onderhoud, Reparatie of Advies nodig?

Stuur ons een bericht of bel direct: 035 303 1375

Veel gestelde vragen

Veel voorkomende problemen en vragen.

Jura Error 8

Uw Jura koffiemachine geeft een error 8 melding. In de meeste gevallen gaat het hier om de zetgroep van uw machine. De zetgroep draait stroef en loopt daarna vast. Of u hoort een ratelend geluid, de aandrijf motor draait over het tandwiel heen. Onze service: Jura zetgroep reviseren verhelpt vaak error 8.
Neem contact met ons op voor advies.

Koffie smaakt bitter

Uw koffie smaakt bitter. Wat is hiervan de oorzaak? Dit kan komen door een te fijne maalstand. Draai de maalstand groffer. Dit kan ook komen door verkeerde temperatuur van het water. Programmeer de temperatuur lager in het menu. Werkt dit niet? Neem dan contact met ons op.

Jura Error 1 t/m 5

Uw Jura koffiemachine geeft een error 1 t/m 5 melding. Deze foutmelding heeft te maken met de temperatuur sensor. Dit kan voorkomen als de koffiemachine in een te koude ruimte heeft gestaan, bijvoorbeeld een opslag. Als dit het geval is laat dan de koffiemachine op kamertemperatuur komen. Is dit niet het geval dan kunt u dit proberen: Zet de machine uit en haal de stekker eruit.  Wacht 5 minuten en zet de machine weer aan. Blijft het probleem? Neem dan contact met ons op voor reparatie.

Locaties

Iedereen is uiteraard welkom bij De Jong Koffie voor een servicebeurt aan uw koffiemachine. Wij ontvangen vooral klanten voor Jura reparatie en/of onderhoud uit Soest, Baarn, Amersfoort, Hilversum, Utrecht, Zeist, Leusden, Nijkerk, Laren, Blaricum, Huizen, Naarden, Soesterberg, Bilthoven, Ede, Bunschoten en Eemnes. Wij bieden ook een haal en breng service. Vraag naar de mogelijkheden.
U bent van harte welkom bij De Jong Koffie in Soest.

Jura onderhoud en reparatie bij De Jong Koffie

Bij De Jong Koffie vinden wij onze service heel belangrijk. Onderhoud en reparatie voor uw koffiemachine is erg belangrijk, maar waarom?
Door dagelijks gebruik van uw machine kan het apparaat behoorlijk vies worden. Kalk in het water kan uw machine verkalken. Hierdoor kan de smaak van uw koffie bitter worden en schade veroorzaken op langer termijn. Kalk veroorzaakt op langer termijn in de meeste gevallen lekkage. De rubbers (o-ringen) slijten of drogen uit. 
Daarom is het belangrijk om uw koffiemachine goed te laten onderhouden. Hiermee kunt u de genoemde problemen voorkomen. 
Wij zijn gespecialiseerd in het onderhoud en reparatie van uw koffiemachine. Elke (Jura) koffiemachine heeft onderhoud nodig. U kunt regelmatig het reinigingsprogramma uitvoeren en ontkalken. Hiermee verlengt u de levensduur van uw koffiemachine aanzienlijk. 
Heeft uw koffiemachine een servicebeurt nodig? Wanneer uw koffie niet meer smaakt zoals u gewend bent. Als u problemen heeft met het koffiezetten door een defect. Of als u twijfelt aan de werking van uw machine. Dan heeft uw koffiemachine meestal onderhoud of reparatie nodig. Neem contact met ons op voor meer informatie. Wij ontvangen klanten voor jura onderhoud en reparatie vanuit Soest, Baarn, Amersfoort, Hilversum, Utrecht, Zeist, Leusden, Nijkerk, Laren, Blaricum, Huizen, Naarden, Soesterberg, Bilthoven, Bunschoten en Eemnes.
Jura onderhoud bij De Jong Koffie, uw specialist in koffiemachines.