Voorkom Jura error 8 tips

Voorkom Jura error 8 tips

Wat kunt u zelf doen om een Jura error 8 te voorkomen.

Voorkom Jura error 8 tips: In dit artikel leggen wij uit wat u kunt doen om uw koffiemachine zo schoon mogelijk te houden en jura error 8 te voorkomen.

Direct een oplossing nodig? Bel: 035 303 1375

Uw Jura bereid elke dag koffie en word uiteraard ook vies. De gemalen koffie uit de koffiemolen komt in het bakje van de zetgroep terecht, en daar stroomt dan het water doorheen.
Uw Jura heeft een ingebouwd reinigingsprogramma. Dit programma reinigt de zetgroep, dit doet de machine door water met reinigingsmiddel door de zetgroep te pompen. Hiervoor heeft u reinigingstabletten nodig.

Tips om Jura error 8 te voorkomen

Gebruik de juiste koffiebonen. Glimmende koffiebonen zijn te vet voor uw koffiemachine. Het kan natuurlijk wel… maar wanneer u te vette koffiebonen gebruikt zal de machine sneller vies worden en sneller een Jura error 8 geven. 

Reinig op tijd, uw Jura geeft het zelf aan wanneer het nodig is om te reinigen. U kunt er een keer voor kiezen om het reinigingsprogramma 2 keer achter elkaar uit te voeren.

Gaat u op vakantie? Dat betekend dat uw Jura koffiemachine een tijdje stil zal staan. Reinig de machine voordat u weggaat. De koffie die in de zetgroep zit droogt anders op en zorgt voor storing 8.  Wanneer u terug komt van vakantie geeft de koffiemachine ineens geen koffie meer. Vervelend! 

Tot slot is het natuurlijk verstandig om de zetgroep te laten reinigen bij ons. We halen de zetgroep helemaal uit elkaar en maken de onderdelen schoon. Dit werkt veel beter dan het standaard reinigingsprogramma, want wij halen echt alle vieze koffieresten weg. Wanneer we de schone onderdelen weer in elkaar zetten, vervangen wij meteen alle o-ringen en vetten deze opnieuw in. De zetgroep is dan weer als nieuw.

Jura zetgroep onderhoud

Uw Jura koffiemachine geeft een error 8 melding. In de meeste gevallen gaat het hier om de zetgroep van uw machine. De zetgroep draait stroef en loopt daarna vast. Of u hoort een ratelend geluid, de aandrijf motor draait over het tandwiel heen. Onze service: Jura zetgroep reviseren verhelpt vaak error 8.
Neem contact met ons op voor advies en reparatie.

Afbeelding: Jura D4 zetgroep gereinigd en gereviseerd. Jura error 8 reparatie.

Voorkom Jura error 8 tips

Nivona Cube 4

NIVONA Cube 4 De nieuwe NIVONA Cube 4! Binnenkort verkrijgbaar bij De Jong Koffie. Nivona Cube 4102 crème wit en

Lees verder »

Nivona 8000 serie

Nieuwe koffiemachine van Nivona kopen bij De Jong Koffie Nieuw! De nieuwe Nivona 8000 serie! Met een vernieuwd design en

Lees verder »